Ασυμφωνία χαρακτήρων

- Στη τρίτη μας συνεδρία, αν θυμάμαι καλά, μου είχες αναφέρει κάποια κοπέλα. Κάποια Κάτια, αν θυμάμαι καλά.

-Μάλιστα.

- Λοιπόν; Τι έγινε με αυτή τη κοπέλα; Η σχέση σας τελείωσε σχετικά πρόσφατα, σωστά;

- Ναι, γιατρέ, θα σου πω. Χωρίσαμε πριν τρεις βδομάδες νομίζω. Δε κρύβει κανένα μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η σχέση μου. Ίσως τολμήσω να πω ότι ήταν και μια από τις πιο ασήμαντες της ζωής μου. Γνωριστήκαμε στο ίδιο γυμναστήριο και δεν αργήσαμε να κανονίσουμε να βγούμε κι έπειτα να πούμε πως είμαστε μαζί. Ήταν ίσως ο πιο βαρετός χαρακτήρας που είχα γνωρίσει. Μιλούσε συνεχώς για τον εαυτό της ή για τους άλλους κι αν προσπαθούσα να αλλάξω θέμα στη συζήτηση, εκείνη δεν συμμετείχε ή αν έπαιρνε θέση, θα το γύρισε ξανά εκεί που ήθελε με μια φράση του τύπου "..αυτό που λες μοιάζει με αυτό που έπαθα εγώ".
Ήξ
ερα που θα καταλήγαμε. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε ένα βράδυ. Ήμουν σπίτι μου κι απολάμβανα το σούρουπο με ένα ποτήρι καφέ και ένα βιβλίο του Αριστοτέλη. μου έστειλε μήνυμα και με ρώτησε τι κάνω. Της είπα ότι είμαι καλά και πως διαβάζω ένα βιβλίο φιλοσοφίας. Της έθεσε την ίδια ερώτηση και μου απάντησε
πως βλέπει Survivor  με την αδερφή της και πως, αυτή η δεύτερη, την εκθιάζει για τις ικανότητές της, οι οποίες, σίγουρα θα την βοηθούσαν να κερδίσει στο παιχνίδι.
" Βρε, μωρό μου" της απάντησα " το καλοκαίρι σου πρότεινα να πάμε για camping και είπες
πως αποκλείεται να κοιμηθείς στη σκηνή,
στο χώμα. Έλεγες ότι θα είναι βρώμικα και σκληρά. Δεν είναι αυτές διακοπές για 'σένα. Όμως αν υπήρχε μια κάμερα για να σε βλέπει όλη η Ελλάδα, δεν θα είχες θέμα;"

"Άλλο αυτό. Εκεί δεν θα ήμουν διακοπές" μου είπε τελικά.

Δεν συνέχισα άλλο τη κουβέντα.

Δε συνέχισα άλλο τη κουβέντα! Μόνο που άκουσε για τον Αριστοτέλη θα έπρεπε να είχε κλείσει τη τηλεόραση.

Μερικές μέρες μετά, χωρίσαμε. Της εξήγησα πως δεν ταιριάζουμε, αν και εκείνη επέμεινε πως λέω ψέματα και είναι άλλος ο λόγος. Εν μέρει, αυτό είχε μια βάση. Δεν ήμουν εκατό τοις εκατό ειλικρινής. Αυτός ήταν ο ευγενικός τρόπος να τη χωρίσω. Αν της μίλαγα για την γνώμη μου επί της σχέσης μας όπως ήθελα, πιστεύω θα είχε παρεξηγηθεί. Δεν είχα κανένα λόγο να την προσβάλλω και δεν της άξιζε επειδή ήταν κάπως χαζή!

Από την άλλη είχε και την άποψη πως αν κάνεις καλό κρεβάτι, τα υπόλοιπα περισσεύουν. Της είχα εξηγήσει πως δεν συμφωνώ. Στο κρεβάτι πάνω κάτω με όλες τα ίδια θα κάνεις τελικά. Βρες έναν άνθρωπο να σε καταλαβαίνει! Εκεί σε θέλω.

Κι έπειτα είναι οξύμωρο να έχεις μια τέτοια άποψη, αλλά να προσφέρεις ένα τόσο μέτριο κρεβάτι.

Όυτε αυτό της το είπα. Κάποιος που δεν αναγνωρίζει ελαττώματα, πως είναι δυνατόν να βελτιωθεί;